Het verhaal achter Aeroprint

Een rijke geschiedenis is de basis voor ons bedrijf, zoals dat vandaag bestaat.
Een turbulente start, met vele tussenlandingen en inmiddels een veilige, vaste route in de grafische industrie. Aeroprint is een modern bedrijf geworden: klaar voor de toekomst.

Drukkerij Aeroprint is op 1 januari 1968 van start gegaan op Schiphol-Oost, het oude Schiphol.
Twee jaar daarvoor was de luchthaven verhuisd naar Schiphol-Centrum, de huidige luchthaven. Natuurlijk is op Schiphol ook de naam ontstaan; Lucht en Aeroprint zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.


Er werd gestart met een A4 drukpersje van Gestetner en al 2 maanden later kwam daar een 2e bij gevolgd door een Rotaprint. Een snelle groei en het beste bewijs dat Aeroprint werd gestart op de juiste plaats in de juiste tijd. Na 2 jaar werd het machinepark uitgebreid door een door een KORD en een SORM.

De eerste 6 jaar was Aeroprint gevestigd in de oude aankomsthal van gebouw 106. De groei zat er goed in en het voordeel was, dat in dit gebouw steeds weer een kamer kon worden bijgehuurd.
Na 6 jaar was de ruimte te klein en werd verhuist naar de oude vertrekhal. Hier werd de eerste 2 kleuren pers geplaatst een Roland Favorit 50 x 70 cm. Het aantal medewerkers groeide naar 15 medewerkers.


Oprichter Ruud Koerts en zijn mede oprichter in het bedrijf op Schiphol in de jaren 70.

In 1977 werd de beslissing genomen door het jonge bedrijf om uit te zien naar een andere lokatie, waar de drukkerij kon worden voortgezet. De huureisen van de luchthaven werden steeds groter en er was geen zekerheid dat het gebouw zou blijven bestaan.In Ouderkerk a/d/ Amstel werd grond aangekocht voor het bouwen van een nieuwe drukkerij. Dit is de huidige lokatie. Op 3300 m2 grond werd een pand gebouwd van ongeveer 1000 m2. In mei 1978 verhuisde de drukkerij naar de nieuwe lokatie. Vanaf dat moment ging de groei gestaag door.


Het nieuwe pand in Ouderkerk aan de Amstel in 1977

In 1980 werd drukkerij J.K. Smit en Zn. overgenomen, de drukkerij waar toen nog alleen in boekdruk werd geproduceerd en Koerts Sr., vader van Ruud Koerts werkzaam was als directeur. De locatie werd uitgebouwd met nog eens 800 m2 zodat de overgenomen drukkerij in 1983 naar Ouderkerk kon verhuizen. In dat jaar werd ook de eerste 4-kleuren Roland Favorit geplaatst. Een grote uitbreiding van capaciteit en medewerkers.


J.K. Smit en Zn. in Amsterdam

In 1994 werd drukkerij Rotor offsetdruk te Sloterdijk overgenomen. Een kleinoffsetdrukkerij met een mooie klantenkring vooral bekend bij ontwerpers. Hier hebben Erwin en Michael Koerts de eerste schreden in het bedrijfsleven gezet. Een goede leerschool i.v.m. de voortzetting van Aeroprint. Eind 2009 is Rotor ondergebracht in Ouderkerk.

In 1996 waren wij het eerste bedrijf in Nederland dat investeerde in echt digitaal drukken. In die tijd was digitaal drukken een hype, maar niemand was echt tevreden over de kwaliteit.
Op de Drupa 1995 werd een Quickmaster DI 4 kleuren gekocht. Aeroprint Digitaal werd opgericht en ondergebracht in het pand naast de drukkerij. Dit pand was juist in deze periode te koop en was perfect geschikt om een digitale drukkerij te vestigen. Hier kregen wij tevens de beschikking over een zwart/wit printer en een full color plotter. Wederom was de bedrijfsruimte met 600 m2 uitgebreid. 2 jaar later gevolgd door een Xeikon rollen printer die het formaat 50 x 1100 cm, of langer 2 zijdig kan printen. De aankoop van een HP Indigo in 2005 bracht Aeroprint Digitaal op de laatste stand van de techniek.


Ex Formule 1 coureur Michel Bleekemolen verzorgde de opening van de snelste digitale drukkerij van Nederland, Aeroprint Digitaal

In 1999 is het pand geheel gerenoveerd aan de buitenzijde en de kantoren aan de voorzijde, zodat aan de moderne eisen kon worden voldaan. In 2003 is het pand naast het bedrijf waar Haaxman Lichtreklame was gevestigd betrokken. Wederom een uitbreiding van 1500 m2. Hier is opslag en voorraadbeheer voor onze klanten ondergebracht. Een onderdeel van ons bedrijf dat sterk groeiend is.


De nieuwe uitstraling van Drukkerij Aeroprint en Aeroprint Digitaal na de verbouwing in 1999.

In 2004 is drukkerij Jacob v Campen uit Amsterdam overgenomen. De produktie van dit bedrijf werd direkt ondergebracht bij Aeroprint,hetgeen wederom een belangrijke uitbreiding betekende. Naast het klantenbestand werden 16 medewerkers verwelkomd in Ouderkerk.

De laatste offset investering is in 2009 gedaan.

De bestaande 4 en 5 kleuren Heidelberg persen moesten worden vervangen.
De nieuwe persen een 5 kleuren 50 x 70 cm met lak en een 5 kleuren 70 x 100 met lak konden niet op dezelfde plaats staan als de oude persen. Na diverse verbouwingen, aanpassingen aan de vloer en verplaatsing van de overige persen is een moderne machinehal ontstaan met de meest moderne produktie apparatuur die op dit moment belangrijk is om aan de wensen van onze klanten te kunnen voldoen.Aeroprint is klaar voor de toekomst.

Met een blik op de toekomst blijven Aeroprint en Aeroprint Digitaal innoveren. In 2016 kocht Aeroprint Digitaal een nieuwe HP Indigo 7900 met unieke afdrukmogelijkheden.