Handboekbinderij

De handboekbinderij van Drukkerij Aeroprint is nog niet zo heel oud. Maar met de steeds snellere levertijden en de steeds hogere kwaliteitseisen is het vaak de enige optie om de productie van handboekband werk in eigen huis te houden. Waar we begonnen met een eenvoudige lijmklem, is de afdeling nu behoorlijk goed uitgerust met lamineermachines, een verguldpers, aanlijmmachines, naaitafels en een originele Präcoll Lumbeck bindmachine. Vooral die laatste is een groot succes. Door gebruik te maken van een unieke koudlijm kunnen we boeken maken die helemaal open liggen. Gebonden in een harde band, omplakt in linnen of bedrukt papier wordt zo’n boek een uniek stuk.

We maken boeken met hard en flexibel omslag, showcards, padded showcards, houten showcards, displays, hele dikke kaarten bestaand uit meerdere lagen karton. We hebben ons gespecialiseerd in de zogenaamde “dikke pagina boeken”. Bij deze techniek worden de pagina’s op en tegen geplakt op dikke pagina’s van karton.

De boekbinders maken dagelijks weer nieuwe producten en denken mee tijdens de aller eerste stappen in het proces. Zelfs in de ontwerpfase worden we steeds vaker aan tafel uitgenodigd om te vertellen over de mogelijkheden. Met die mogelijkheden heeft de ontwerper dan misschien wel meer creatieve vrijheid dan hij zich eerder kon voorstellen.

Share this Post